Monkey Shine!

Dagen började vid sju ungefär då det var dags att ta sig upp ur sängen, gick faktiskt inte alls trögt som jag trodde utan ganska lätt. Sen efter lite fix bar det av mot tåget som innehöll en sömnig Bell, och så var vi påväg mot Osten återigen! När vi kom dit såg vi först inte en själ, vilket verkade väldigt märkligt i våra ögon så vi gick in i verkstaden, där fann vi endast tre för oss okända personer som rådde oss att ta en titt uppe på kontoret. Så dit gick vi och där i fikarummet fann vi en hel klump med välbekanta ansikten. Tydligen är det alltid fika vid nio på onsdagar. Då vet vi det.

Fikat gick ut på att planera inför veckan, vad som skulle göras och hur alla låg till med sitt arbete. När vi kom dit fördes en livlig diskusion om arbetsselarna, om de skulle beställa in likadana eller om alla skulle få befälsselar. Bell fick prova att ta på sig selen och nu hoppas vi på dessa betydligt smidigare selarna till sommaren. Så började de diskutera arbetshelgen som är nu till helgen, de hade ingen som skulle vara där som inte var helt ny. Eller ja, som kunde sova där från fredagen då. Jag och Bell trodde de pratade om påriggningen i april och förstod ingenting, men efter att vi angett oss själva som frivilliga, följt med Marie-Louise till hennes kontor och insett att det var den här helgen hon pratade om var det lite sent att ändra sig. Dessutom har vi inget annat för oss då ändå.

Så vi började med att röja upp i akterskansen där alla ska sova, eftersom vi har öppet skepp och guidar i förskansen. Det var ganska jobbigt med 700 år tunga flytvästar och överlevnadssaker. Så sopade vi också så nu får de fan ta och hålla rent! När vi var klara med det så täppte vi igen hålet där stormasten satt så att det ska bli lite ljudisolerat till fredag då det är hönsafest på kvällen och vi ska sova i skansen. Efter det gick vi upp och gjorde skeppet lite fint, målade gult på sun deck, givetvis bara där det skulle vara gult. Vi håller på att göra lite "monkey shine" som de så fint kallar det, måste se fin ut vid kändisbesök!

Puss
Trix & Bell


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0