Lycklig

Hur många inlägg har jag som börjar med ordet lycklig? Spelar ingen roll för idag är jag mer än lycklig! Min broder har Mönstrat på T/S Britta för at segla nordisk seglats! Sjukt glad är jag att han vill ut och segla, eller ah, vill och vil.. Nu är han i alla fall där! Jag var uppe och klättrade med honom i masten och det lär komma minst en bild på det när mamma lagt in bilderna från sin kamera!

Sommaren

När det är vinter i mitt hjärta låter du som sommaren,
varm, solig och helt underbar,
men jag vet ju att det kommer regna.

Ute och seglar igen

Yes, efter en snabbt besök hos frisören, (som kostade 450kr!!) var jag redo att åka iväg till Fiskebäckskils vägskäl och mönstra på Kvartsita igen. Det var full rulle med aktiva människor som höll på att fixa lite här och där ombord. Några häll på att dra lite sladdar för att få upp nått nytt AIS system och lyckades borra ett hål rakt genom akterspegeln, genom skeppets egen namnskylt och prickade då A i Kvartsita.. Gör om, gör rätt..

På kvällen kom den galnaste av alla idéer och jag, Parven och nyvunnen vän Matias provade lyckan att ro till Lysekil i jakt på godis och snus. Vi gissade på ca 1,4 distans, först nu i efterhand har jag fått höra att det är närmare 2 distans en väg. Vilket innebär att vi då har rott 4 distans! 2 timmar tog det, plus tiden då vi köpte godiset. Jag hade egentligen planerat att visa er en bild, men min kamera pajade precis innan jag åkte hemifrån och Parven har icke gett mig någon bild. Den kanske dyker upp senare i veckan.

Härligt diskret träningsvärk i ryggen men lyckliga var vi nog alla tre!

Seglingen dagen efter blev mulen och en smula kall, vi gick från kaj vid 9.30 på ett ungefär och gick mot (?Stora Konö?) där vi landsteg i jakten på en grotta, som vi efter en jobbig tur genom en bajsig fårhage lyckades hitta. Cool!

Får har sjukt läskiga pupiller på fel håll, och när vi kom vandrandes längst stigen bara rusade de fram redo att tugga gaddarna djupt in i skinn och ben, fast de andra stod och kliade fåren bakom öronen höll jag mig på ett litet avstånd, för jag kan genomskåda deras ulliga utseende!

Tillbaks till hemmahamn kom vi vid 16-tiden och sen fick vi ta bort alla stormbeslagningar och beslå om lite mer som det passar en skuta vid kaj.


Kram Bell!


Molnblandad sol?

Igår var Bell här hos mig hela dagen och vi bakade gott för idag är det tänkt att det ska bli picknick. Det ser ju lite grått ut på himlen, men å andra sidan så ser det myyyycket bättre ut nu än vad det gjorde innan jag duschade. Så det förändras snabbt, vilket betyder att picknicken ännu inte är borträknad! :D

SOL SOL SOL SOL SOL SOL SOL SOL!

Puss
Trix

Möte

Idag har Bell och Trix suttit på möte där vi har gått igenom allt inför sommaren, ni måste komma och besöka oss där när vi jobbar. Skitpepp är vi!

Kram Bell och Trix

Numerologi

Trix

Analys:
december 18
1 + 2 = 3 1 + 8 = 9
1991
1 + 9 + 9 + 1 = 20 = 2 + 0 = 2
Slutresultat
3 + 9 + 2 = 14 = 1 + 4 = 5
Livsväg 5, den ideala coachen:
Femmor är människor som älskar förändringar. De är beredda att kasta sig in i nya saker och gör det med stor entusiasm. Att ha förutfattade meningar om andra försöker de undvika, istället försöker de se det positiva i alla de möter.

Har du livstalet 5 så har du ett stort behov av att känna dig fri. Du har en mångsidighet som de flesta saknar och tar för det mesta livet med en klackspark. Ditt goda humör och snabbtänkta intellekt motiverar ofta andra människor och detta medverkar till att du många gånger står i centrum när du träffar dina vänner. Du avskyr bråk och gräl och för att lösa en konflikt föredrar du att diskutera. Dessutom utstrålar du en sexuell dragningskraft.

Brist på tålamod kan ligga dig till last och om du inte känner dig tillfreds med dig själv kan du lättare än andra börja missbruka sex och droger. De flesta med livstal 5 brukar hamna i denna riskzon någon gång i sitt liv men de som är medvetna om sina begränsningar klarar av att hålla det under kontroll.

Bell

Analys:
april 25
4 = 4 2 + 5 = 7
1990
1 + 9 + 9 + 0 = 19 = 1 + 9 = 10 = 1 + 0 = 1
Slutresultat
4 + 7 + 1 = 12 = 1 + 2 = 3
Livsväg 3, den obotliga exhibitionisten:
Treor är mycket kreativa och älskar att ha folk omkring sig. De är färgstarka personer som nästan alltid är glada. De har lätt för att lära sig nya saker och verkar alltid ha turen på sin sida. Men de tröttnar snabbt och vill att det ska hända nya saker hela tiden.

Har du 3 som livstal så älskar du säkert livet. Att anordna fester är något som du är expert på då du är utåtriktad och gillar att hålla igång. Du går alltid in i ett nytt projekt med nyfikenhet och positiva tankar. Detta brukar uppskattas av andra och därför ses du vanligtvis som en bra samarbetspartner. Din kreativitet har du behov av att uttrycka på något sätt och din fantasi underlättar det för dig. Du har även lättare än andra att tjäna pengar, men du är samtidigt medveten om att pengar inte gör dig lycklig.

Om det inte händer något kul så blir du ofta uttråkad och rastlös. Att vara ensam är något som du försöker undvika och om du trots allt blir det, så kan du bli apatisk. Du bör se upp så att du inte blir utbränd.




Kärleksnumerologi


Karaktärstal Fem:
Personer med karaktärstalet fem har ofta många romanser bakom sig som inte lett till till något mer. Femmor gifter sig dock i regel bara än gång.


Karaktärstal Tre:
Karaktärstalet tre står ofta för vänskap och ett förhållande där en av parterna är trea brukar präglas av detta. Treor har ofta lätt för att välja en lämplig partner.

Kompatibilitetsanalys för Livstal 5 och Livstal 3
Trean och femman brukar ofta attraheras av varandra på ett tidigt stadium. Att båda är lagda åt det romantiska hållet brukar bädda för en mycket kraftig och varaktig passion. Förhållandet som uppstår har därmed fått en bra start och fortsättningen brukar inte sällan sluta i äktenskap. Många gånger upptäcks ett gemensamt intresse som musik, kultur eller historia som för parterna ännu närmare varandra. Det enda som kan vara negativt är att trean ibland har ett förhållande bakom sig där känslorna inte riktigt har försvunnit. Om trean får bearbeta detta så försvinner snart problemen.

Samstämmighet: 80%


Awesome. Haha. Testa själv, http://www.ditthoroskop.nu/se/numerologi.htm

Change of plans.

I helgen skulle jag åka och fira min låtsaskusins student, men ibland har min fader lite svårt att bestämma sig för hur han ska göra och jag orkar inte krångla så vi skiter i det. Även om det hade varit skitkul.

Istället ska vi ha vår efterlängtade picknick i helgen, hoppas for god's sake att det är fint väder för annars jävlar. Så ska vi eventuellt baka innan och det kommer bli finfint. Helst vill jag ha kärleksmums. Det är så gott, och helst vill jag ha karamellfärgad kokos på. Fast kokosen ska färgas minst en dag innan annars blir smaken outhärdlig!

Ses på picknicken!

Puss
Trix

TF

JA.. JAJAJAJAJAJAJAJAJAAAaaa!!!! Idag damp det ner ett litet papper i min blåa låda utanför huset, på pappret stod det att jag hade någonting att hämta ut på posten, och avsändaren var Transportstyrelsen.

Sen att det stod under att det kostade 1050kr såg jag inte.. Så jg fick vänta till mamma kom, och så hämtade jag ut mitt alldelse egna TFmatros behörighet!! Snacka om total lycka, nu hoppas jag för min ege skull att jag får chans att använda det någon gång de närmaste 5 åren.

Nu har jag TF matros behörighet, fartygsbefäl klass 8 och snart klass 7..! =D

Complainment box

Oj oj oj. Måste bara skriva av mig lite. Eller ja.

Var på promenad med vovven idag, gick lite i skogen och kom till en väg jag aldrig hade gått på förut. Det slutade med att jag inte hade en aning om var jag var och inte visste åt vilket håll jag skulle gå för att komma hem, tro fan att alla gator jag gick på var återvändsgränder också. Till slut fann jag en väg jag visste vilken det var och hittade hem, det blev en ganska lång tur ändå.

Tror jag är drabbad av någon slags mättnadshuvudvärk. Eller, varje gång jag är ganska mätt så får jag ont i huvudet. Märkligt. Har rätt ont i nacken också, måste börja träna och stretcha lite så jag slipper detta. Inte sitta vid datorn och inte sitta fel. Var är sommaren?

Imorron ska jag in till Kungsbacka och ordna ett nytt pass pour moi, mitt går nämligen ut nu i juli och jag ska åka utomlands i augusti så det sög ju, 400 spänn åt pipan. Vadå femårspass liksom? Vad är det för fel på tio?

Såg just .. Vad den nu hette.. Leopold.. Kate and Leopold, right. Det hade varit rätt soft att leva i en saga. Det hade jag kunnat tänka mig. Synd bara att till skillnad från alla i filmerna så blir jag aldrig nöjd med vad jag har, vill bara ha allt jag inte kan få tills jag får det för då vill jag ha nått annat jag inte kan få. Ska lägga mig på en gräsmatta i solen i någons knä och vara nöjd snart.

Nu är jag klar.

Puss
Trix

Tatueringar

Jag har funderat över olika tatueringars betydelse länge nu så jag googlade det för att läsa lite mer, och det var sannerligen inte lätt att hitta! Men nu har jag suttit i ett par timmar och här har vi ett gansla intressant resultat!



Luffarprickar

ska tatueras på egen hand, vara placerade i en V-formation och kunna döljas när man håller tummen mot pekfingret. I Sverige förknippas luffarprickarna med sjömän, kåkfarare och luffare. Betydelsen varierar. Ex Sjömän som rundat Goda Hoppsudden, Kap Horn och Kap Verde. Luffare med v-formade prickar ”Vi Vandrar Vidare”. 

Sjöjungfrun
En mytologisk figur som har existerat i olika kulturer under tusentals år. Populär kring Medelhavet där symbolen har sitt ursprung. 

Svalan
Som alla fåglar är svalan en länk mellan himmel och jord. Den är starkt förknippad med avfärd och återkomst. Svalor avbildas oftast i par.

Koifisk
Den japanska karpen står för resultat och styrka och kommer från traditionella asiatiska myter. Extremt populär i Asien där den har mycket hög status. 

”Hold” och ”Fast”
Två ord som man tatuerat på knogarna på var sin hand skulle hjälpa sjömannen att säkrare ta sig fram i riggen. 

Gris och Tupp
En gris och en tupp tatuerad på var sin ankel skulle skydda sjömannen från att drunkna. De här djuren fraktades av de flesta skepp i träburar på däck. Om skeppet gick under flöt burarna med sina djur. Oftast var grisen och tuppen de enda som överlevde en förlisning. 
Det här känns som en grej man kan prata om på guidningarna!

Fyr
En tatuerad fyr tillsammans med namnet på sjömannens hemstad var tänkt att ge honom tur på hans resa. 

Kompassros eller stjärna
Två stjärnor, en nautisk stjärna eller en kompassros skulle alltid visa vägen.
Sjömän tatuerade in en kompassros för att stjärnorna alltid kunde vägleda dem rätt. En symbol som både skyddar och vägleder. 

Ankare
Ett tatuerat ankare betydde att sjömannen har korsat atlanten.

Delfinen
För de gamla grekerna stod delfiner för både det övernaturliga och för visdom. I dag symboliserar de energi, välstånd och kamratskap. 

Fullriggare
Ett fullriggat skepp betydde att ägaren hade rundat Cape Horn.

Sköldpadda
En sköldpadda innebär att man har korsat ekvatorn. 

Drakar
En drake betydde att en sjöman hade tjänstgjort i Kina.
En gyllene drake symboliserade att sjömannen hade korsat datumlinjen.


/Kram Bell




Can't help it

Jag kan inte låta bli. Han var så snygg på den här bilden. Ung och vacker.

http://4.bp.blogspot.com/_lLsdaCVk3Kk/R1BGfyqqCwI/AAAAAAAAIsM/fmXkkQ54Wrg/s1600-R/IanSomerhalder29.jpg

Solglasögon! ♥

Jag tror nog att vi båda ligger lite efter i kategorin shopping, så här är mina solglasögon och snart, så fort jag får en reko bild, så får ni se min underbara sjal♥

/Kram Bell



Skulle tvätta

Jag vet inte hur jag lyckades få med ett par av mina raggsockar när jag tvättade men när jag skulle plocka ut tvätten så bara var de där som två hårda, svarta korvar!Helt oanvändbara! Som tur är så har jag två par av dessa, så ni kan få se för och efter bilder =D


/Såklart det är Bell när nånting går snett..


Dåligt

Ja, Jag känner verkligen hur det går dåligt med allting här, frånuppdateringar från oss till den aldrig helt fungerande designen till den engelska delen. Det är väll bara så att sommaren kom hastigt och plötsligt och dessutom samtidigt som den halvt totala friheten. Så det kom lite på efterkälken.
Ingen kan väl ha missat att Trix har tagit studenten och att hon är nerkärad i sin nya mobil, som kommer fram varje ledig minut. Själv har jag lidit av en jobbig huvudverk och en extrem allergisk reaktion mot någonting jag inte kan sätta ord för. Jag nyser, och nyser, och nyyyser ut ur mitt eget hus! *haha*

Igår lämnande den stora skönheten Göteborgs hamn för att gå runt Svea rike till Stockholm, och jag följer nu aktivt GPs blogg, och väntar med spänning på Götheborgs egen bloggare, ingen aning om vem det är men vi får väl se.

http://blogg.gp.se/resebloggen/

Denna regniga dag ska jag ägna åt körkortsteori, tro det eller ej men jag bara känner att det börjar bli på tiden med detta nu.

Kram från Bell 



I vilken ända börjar man?


Aktiv kärlek

Idag har vi varit aktiva i Göteborg och gjort både det ena och det andra, bland annat så var jag på min skola för sista gången i mitt liv (hoppas jag) för att lämna tillbaka skolböcker som vägde ungefär 7 ton.

I studentpresent fick jag för övrigt världens snyggaste mobil (och massa annat fint också såklart) nämligen Sony Ericssons ny, Xperia x10. White också. Mums! Den är hur bra som helst och kan göra hur mycket tuffa grejer som helst, jag är kär!

http://the-mobiler.com/wp-content/uploads/2010/03/xperia-x10-3.jpg

http://www.whichmobilephonecontract.co.uk/wp-content/uploads/2009/11/Sony-Ericsson-X10-White1.jpg

Phew.. Studenten.

FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN, FYFAN VAD JAG ÄR BRA!

Yes, då har man tagit studenten också, det var väl på tiden kan man säga. Speciellt med tanke på att typ alla i min bekantskapskrets redan har gjort det och jag är sist, göttans. Det var en helvild dag verkligen, flaket var det roligaste jag varit med om och av någon märklig anledning ändrade jag mig från att inte vilja bada i Poseidon till att tycka att det var en sjukt bra idé. Men jag blev inte speciellt sjuk så det var värt det. Finns ju lite bilder på en helt blöt Trix som dansar för fulla muggar, kan det bli bättre? Nä va. Pappa har ju tydligen tagit ett antal bilder han också så ska väl se vad vi kan hitta där så småningom, jag suger ju verkligen på det här med att ladda in bilder i datorn. Men men, annat folk gör det och här är jag. Onykter och fantastiskt lycklig.





Årets första dopp!

Nu när mormor och min kusin Fanny är här på besök så gör vi lite andra grejer än att bara sitta på våra rumpor och glo, som jag annars gör. Vi packade ner en massa mysgrejer och så åkte vi till Åsa, mest bara för att njuta av stranden, havet, solen och lite svalka. Det slutade med att jag såklart blötte ner mina byxor, hoppade i bikinin och kastade mig ut i havet, vig och snabb som en gasell.. Not..
Fanny nöjde sig med att bada fötterna och mamma den landkrabban satt på stranden och tog kort, för att inte tala om min mormor som inte ens gick ner på stranden utan stannade uppe i gräset.. LANDKRABBOR!!

Kram Bell


Såhär såg det ut i alla fall:


Gasell var ordet.....




Nya visningsbilden på facebook...




















 

 


Gäääääsp!

Jag kan inte minnas att jag någonsin har haft så mycket energi som de 6eklassare som jag har varit ute med nu. I ett dygn har jag stått ut med:

Gabriella, får jag klättra i masten, gabriella, kan du spänna min sele, gabriella när ska vi fika, gabriella hur mycket är klockan gabriella varför skiner solen gabriella varför seglar du gabriella får jag klättra i peket gabriella jag vill också klättra i masten gabriella jag vill bada gabriella jag tycker inte om denhär selen gabriella jag vill också klättra i masten gabriella han slååååår mig gabriella spänn min sele meee gabriella hon ska med mig upp i masten gabriella varför badar inte du gabriellagabriellagabriellagabriellagabriellagabriella...!!!!
  
     
      
.....abonenten du försöker nå är tyvär upptagen, var god försök igen senare......



Städa med musiken!

If you fall hard, I fall harder!

All the single ladies, now put your hands up!

Dansa runt en dykarklocka, rock around the clock!

You knock me of me feet, right down to my knees, you really set my world in motion!

Just take it off, cause cause you tease me!

Locked up mom and dad in a cave, they'll get out when they've learned to behave!

Like an atom bomb about to oh, oh, oh, oh explode!


... Är bara några av alla textrader som flyger runt medan jag städar. Det går faktiskt ganska bra och jag älskar musik.

RSS 2.0