Makroner ♥

Indgredienser:


  • 3 dl florsocker
  • 90 g skållad, torkad och därefter mald sötmandel
  • 1 dl äggvita (ca 3 äggvitor)
  • ½ dl strösocker
  • Massa olika karamellfärger/hushållfärger
  • Jag hade då tänkt göra tre eller fyra smaker, har inte bestämt mig än men här är kandidaterna:



    Smörkräm med hallonsmak eller blåbärsmak

  • 100g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk hallonsylt
  • ev. några droppar röd karamellfärg
  •  

    Smörkräm med chokladsmak

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao


  • Smörkräm med citronsmak

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 tsk pressad citron
  • ev. några droppar gul karamellfärg



  • Make it like thizz:

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Sikta ner florsocker och mandel i en bunke.
  • Vispa äggvitan i en annan bunke med en elvisp (börja på låg hastighet och öka efter hand).
  • Tillsätt strösockret, vispa till en styv marängsmet.
  • Häll de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt.
  • Spritsa ut ca 40 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper.
  • Låt kakorna vila c:a 15 minuter på plåten.
  • Baka i nedre delen av ugnen i c:a 12 minuter.

    Kladda ihop krämerna och kladda på dem på kakorna!

  • RSS 2.0