Sagan om en Boll, av Bell & Trix

Dehär är en saga som tog sin början under en navigationslektion i början av December. Bell & Trix skrev typ varannan mening hela sagan ingeom. Eftersom jag inte har någont funktionerande word att lägga in det i och kolla igenom så finns det antagligen hundra stavfel och så. =D / Bell





Hej, en boll flyger i luften till Mars och stannar på en rastplatts för att andas ekorrar, det var dags för det årliga mötet hos stammen där de beslutar om alla tårögda hamsterpartiklar. De här året bjöds det på honungs och halontårta, utan hallon, för hallon smakar nämligen BLÄÄ! Ingeni hela stammen tycker om hallon så det är bortplockatur receptet.

Bollen hade varit uppe hela natten och förberett sin del i mötet, saften. Den var hemmagjord och smakade marsipan. Det var bara Bollen av alla i hela stammen som visste hur saften framställdes, men igentligen var det väldigt enkelt. Anledningen var att Bollen hade sitt tänkande i mitten, och alla andra hade tänkandet i kanterna. Just för att Bollen hade sitt tänkande i mitten så var den lite smartare, runt tänkandet fanns det ju stötdämpare för Bollen.

Nu var det dags att ta sig vidare från rastplattsen till den hemliga grottan som ingen vet vart den ligger. Utom de som redan varit där då, letar man så är det omöjligt att hitta. Bollen studsade loss och började ta sig över Mars okända terräng, det var många som gått förlorade där. Bollen räknade sina studds, 5 frammåt, en åt höger, 3 frammåt, 7 åt höger, 3 bakåt, 1 åt vänster... och så fortsadde den itne så raka färden i 3 timmar innan Bollen studdsade ner i den superhemliga grottan.

Hälften av alla som var där hade redan kommit, man räknar med att 10% missar rastplattsen som är viktig för att hitta vägen, 32.3% studdsar fel på Mars och 7.7% brukar glömma av att det är möte, detta betyder att alla redan var där så nu kan man börja mötet.

En tung kluibba slog i bordetav stämmans högsta hövding, Claes Rudolf af Vonderland. han hade stora horn och såg väldigt skräckinjagande ut så alla lyssnade alltid på honom. Claes Rudolf af Vonderland flrklarade mötet öppnat och diskussionerna flög igång riktigt villt. Hamsterpartiklarna var en viktig del i stammens existens och det var oerhört viktigt att man skulle dela dem klokt och rättvist. 

Bollen som satt bredvid Caes Rudolf af Vonderland och som aldrig riktigt förstått innebörden av hamsterpartiklarna smakade försiktigt på klubban, den smakade jordgubb och sågspån, Bollens favorit!! Han slickade och sög ivrigt på klubban och snart var han så långt borta i tankarna om hur han skulle kunna smuggla med sig den utan att någon märkte. Det fanns ständig övervakning av inbyggda falkögon som satt i väggarna. Det var ljudligt och alla andra verkade upptagna av vad de höll på med, så Bollen började sakta gömma klubban i sin väska, långsamt för att ingen skulle märka. Plötsligt ryckte någon tag i Bollen som chockad tittade upp för att möta enilsken Claes Rudolf af Vonderland-blick!

Han pekade på det tomma glaset på bordet och ville ha saft. Bollen andades ut oxh tryckte klubban långsamt ner i väskan och plockade fram saften. När den ställdes ner på bordet blev alla tysta och sedan brast ett stort jubel ut och alla ville ha saft! Andra började plocka fram mer grejer som de hade med sig och mötet blev till en fantastisk fest.

På kvällen ranglade alla ut ur den hemliga grottan, Bollen var överlycklig och kunde knappt slita blicken från sin väska.. Han viftadew åt en rymdtaxi och bad om att få åka hem. Väl hemma plockade han upp kluban och tittade kärleksfullt på den. Det var den bästa sak han någonsin sett. Men eftersom ingen kunde få se att han hade den så gömde han den i sin garderob som var lika stor som en elefanthjord. Den var proppfull och ingen skulle kunna hitta någonting där inne. Bollen tyckte det känndes ganska säkert. Problemet var att Bollen själv inte alltid hittade i den stora garderoben, så för sökerhets skulle ritade han en skattkarta där han markerade klubban med ett X, precis som en riktig pirat!

Nu skulle han gömma kartan på ett säkert ställe men först viklle han hitta en pirathatt. För att finna denna pirathatt var han först tvungen att kontakta den vice presidenten i Kolampa för det var där och endast där man kunde hitta en perfekt pirathatt. Vice presidenten var upptagen så Bollen bokade en tid med honom dagen efter kl 12.00. Det var endå ganska sent nu. Bollen rullade in i sin mörklå filt med stjärnor, han drömde att han var på en riktig piratbåt och letade efter skattkistor.

När han vaknade nästa morron var han full med nya ideer. Bollen tittade på klockan och till sin förskräckelse fann han att den redan var halv tolv, det tog ju minst en kvart att komma hem till Vice presidenten. Han flög upp och skyndade sig så mycket han kunde, men allt gick fel. Först hittade han inte sina kläder, sen satt tandkrämen fast i tuben, sen tappade han sina nycklar i avloppet och så fortsattedet tills Bollen slutade skynda sig för han insåg att han inte skulle hinna. Bollen suckade, det var ju böter på att missa ett möte med Vice presidenten.

När han satt i sitt runda hörn och grät över tanken på självmord så plingade bananen och Bollen skuttade sorgset fram och svarade, det var Vice president som undrade vart Bollen var. Han förklarade sin situation och Vice presidenten som satt hemma och hade tråkigt vill komma hem till Bollen och leka. Bollen blev överlycklig för att detta skulle lösa sig och skuttade omkring som en galning. Efter ett tag plingade det på dörren och Bollen öppade glatt, men det var inte Vice presidenten som stog där, det var Claes Rudola af Vonderland och en trupp med leguaner, en av dem höll i en burk med falkögon i.

FORTSÄTTNING FÖLJER


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0