Bakom kulisserna med Xi Jinping! Del 2

På lördagen vaknade vi i vanlig ordning vid 07.00, men redan då insåg man att det var någonting på gång.
Direkt när man kom upp på kanondäck för att äta frukost hittade man en ylande schäfertik, en kustbevakare och två poliser i färd med att söka igenom varenda befintlig centimeter av skeppet.

När vi sedan satt där och försökte vana med kaffe dök de upp poliser och kustbevakare litre här och var, några vill ha kaffe, andra kom med speglar på långa skaft och de som inte hade spegler hade hundar.
efter frukosten skulle vi sammlas i utställningshallen igen och när man kom upp på väderdäck såg man polisbilar, poliser, avspärrningar, kustbevakarnas båt, polisbåt, polishellikoppter.. you name it!!

Efter en genomgång och lite sista outtsning satt vi där och bara väntade med en kopp kaffe, vid 10.15 stog vi berädda på våra plattser och när det var tre minuter kvar klättrade vi up och ut på råna. Sen dröjde det inte länge innan de svarta bilarna rullade in och så helt plöttsligt vällde det av människor på hela kajen och ut ur bilarna kom kineser. Spänningen låg på topp om man säger så. Emil slog i klockan och ner föll alla vepor, jag hade inte behövt vara så orolig för att tappa dem i förtid, allt flöt på. Vi sköt salut och vi som satt i riggen kunde klättra ner igen. Vi kom på bild med olika pressmänniskor och sen stog filmkameror uppe på sundäck. Vi såg tv 4 där, men de visade inte mycket på tv sen.



När Xi Jinping rörde sig mot nedgångsluckan stannade han hos oss, Ikis, Borgert och mig, så skakade han handmed oss var och en och sa nått som lät som Tjmjaooo! Sen gick han vidare och ner. Där stog vi som  tre fån och tittade på våra jättetjäriga klibbiga brunfläckiga händer och hade inga ord för kännslor!




Senare gick vi fram till de andra och ställde upp oss på led, Trix och jag tystspråkade till varrandra som bara vi kan och hon hade också skakat hans hand. hon var dock inte lika kladdig! Först senare kom vi på att vi inte hade svarat honom ett Hej tillbaka. Hoppas han inte tycker att vi var oartiga.

Vi ställde oss vid kapstan och förberädde oss på att sjunga shantyn, och sen kom han upp igen med alla andra och så satte han igång i kapstan med att hissa stagseglet, Robbin satt och höll ner den spännda tampen så att de  som gick i kapstan itne skulle snubbla över de. Maja och Lisa spelade på sina nyckelharpor och Henrik började nynna på låten, sen föll vi alla in, Jens tog över vid andra versen och sen tog Dagge över de sista. Seglet kom upp, ingen skadade sig, och snart var besöket slut. Vi vinkade av alla bilar som åkte iväg genom polig och folkmassan.





När allting lugnat sig började jag, Trix, Borgert och Sander jobba med guidningen ingen, sen kom Per. När vi guidade höll de andra på att städade iordning och allt var på väg tillbaks till de normala igen, alla poliser och kustbevakarna försvann och det blev väldigt tomt.

Till trefika fick vi en tårta med svenska och kinesiska flaggan med ett hjärta på.

Bilderna är från Soic och GP!
Här är en artikel från GP
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.340397-xi-jinping-besokte-ostindiefararen


Efter en hel timma var dehär allt man kunde se på tv 4's nyheter:



http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1574024

/Bell, Trix är ju i Lanzarote nu.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0