Bakom kulisserna med Xi Jinping! Del 1

Eftersom vi, Bell & Trix var ansvariga med nycke och allt så förväntades vi vara på Ostindiefararen redan vid 10-tiden på fredagen. Inga större problem kan man tänka sig men vi bakade gigantiska muffins fram till 9.15. och sen var självklart pendeln försenad.

Men vi kom dit, fick lite papper, pratade med Joakim om larmen, branlarmen osv, sen åkte vi ut en snabbis till biblan, en chokladbutik och sen paprika och hem igen. Med hem menas nästan alltid skeppet. Det blir som ett andra hem. Där sat vi sen och väntade på att människorna på våran lista dvs de som skulle sova ombord, 14 st. skulle komma. En lång väntan, och de första som kom fanns inte med på listan heller för den delen, så vid kvällens slut, runt 03.00 var vi runt 22 st där.

Under kvällen var det 2 hönsafester ombord, så det var mycket på gång samtidigt!

Eftersom de som kom inte hade varit med jättemycket förrut så var vi frukostbackisar, vilket då innebär att vi går upp vid 06.00 och hjälper till med att göra iordning frukosten. Så vi sov väll runt tre timmar.


Lördagen var gråmulen och regnig. De andra som inte skulle sova ombord började dyka upp redan vid 07.30, vi åt frukost och sen hade vi samling för att gå igeom en massa info, att göra grejer och så själva besöket.

Resten av dagen bestod i att puttsa iordning, städa, fixa upp flaggor, röda mattan, ställa ut lite blommor, göra kajen tidsenlig genom att sätta ut arbetssaker, smedja, mäta upp vepor, fixa flaggorna osv. Det var slitigt med jättekul! Jag träffade många nya underbara människor som alltid, vid ett tillfälle städade jag med en kvinna som faktiskt seglade tillsammans med min mamma året innan på nått av kryssarklubbens skepp.

Vid 12 började vi jobba, så medans de andra åt sprang vi och bytte om til 1700-tals kläderna och sen guidade vi de få men tappra människor som tagit sig ut på promenad i lördagens regn och kyla.

Direkt när vi var klara med dagens jobb sammlades vi tillsammans med alla andra i utställningshallen för att gå igenom Xi Jinpings besök till punkt och prícka, sen hade vi generalrtepitition, som gick ganska bra. Vi ska stå uppe i riggen och släppa ut veporna när Emil slår glas, sedan ska vi mingla med Kinesisk press på väderdäck medans Xi Jinping är på kanondäck. När han kommer upp igen ska vi sammlas vid Kapstan och där ska han tillsammans med någon med hisa ett litet stagsegel medans vi sjunger en shanty som går sähär:


I herrens namn så resa vi,
Heav away we're bound for China
må hans blida änglar stå oss bi.
Heave away me boys across the sea

A long time ago where we stand today,
Heav away we're bound for China
a ship saild out you can still hear them say.
Heave away me boys across the sea

The work was hard and the voyage long,
Heav away we're bound for China
the sea was high and the gales were strong.
Heave away me boys across the sea


Across the ocean to this foreign land,
Heav away we're bound for China
to trade, take cargo with peace in their hand.
Heave away me boys across the sea

We have roamed across the ocean wide,
Heav away we're bound for China
and now we're back with the turning tide.
Heave away me boys across the sea

oh singme lads and haul away
heav away we're bound for China
we set this sail and make history today
Heaw away me boys across the sea


Sen ska han få en gåva och sen ska han gå i land igen tillsammans med alla journalister och pressmänniskor. Vi ska stå och vinka när han åker.

Det verkar som ett pressatr schema. =) Men superkul!

/Bell, Trix är i Lanzarote nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0