Blir det, eller blir det inte?

Ja det är frågan vi alla stäler oss nu. Ska vi gå på kortegen eller inte? Både Trix och jag är långt ifrån friska, och Borgert som vi ska gå med är inte heller helt ok än. Frågan är om det är värt att gå ut och kanske vakna upp som ett monster imorron? Men sanningen att säga, varken jag eller Trix har varit på kortegen förut, och det blir Borgerts andra gång. =D Pinsamma göteborgare!

I'm alive

Okej, jag suger, jag vet. Har inte skrivit här på typ hundra år nu. Men vafan, jag kom väl av mig lite och så blev jag sjuk nu med. Vilket jag aldrig är annars, så det är skitjobbigt. Feber och grejer. Vanligtvis är jag immun mot feber, eller jag påstår mig vara det och lever igenom skiten, men nu går det bara inte. Huvudet kokar och allting är täppt (fult jävla ord förövrigt).

Det går med andra ord inte så bra för mig. Men lite ljus har jag haft i alla fall, Sander kunde byta jobbdag med mig så han är dagens ängel. Mamma fyller ju år på lördag och dessutom är jag fortfarande sjuk. Ett extra plus med bytet blir att jag får jobba med Bell också, men det är bara ett sidoplus för det var viktigare att jag faktiskt inte kunde jobba.

Igår var jag hos tandläkaren, för första gången på tre år.. De sa som de brukar.. "Det här ser ju fint ut.. Ehm.. Bra" Okej? Känns ju som att det kommer vara högst onödigt att betala för de där besöken nästa år, typ 300 spänn för att en snubbe ska säga att det är fint.

Idag har jag målat naglarna och varit på kustskepparkurs, trodde jag skulle dö för jag svär på att jag fick typ 40 graders feber så fort jag kom dit. Sjukt jobbigt att sitta och räkna massa kurser, bäringar och pejlingar då.

Så, nu skrev jag ett skitlångt inlägg med uppdateringar om vad som händer i mitt fantastiska liv, det får kompensera för att jag inte har skrivit tidigare. Period.

Yey.

Jag ska bli Sailor Mars förresten. Hon är tuffast och leker med eld, precis som jag.

Puss
Trix

http://www.anikionline.com/new_friends/renfrew/Mars.jpg

Vattenballonger

Under Kristi himmelsfärdshelgen har de flesta skutföreningarna på västkusten sina utbildningsseglingar och nu är det snart bestämt, jag och Jessica ska åka med KvastHilda. Det är KvastHilda, Atene, Britta, Mandalay och antagligen fler. Dessvärre har jag också hört att de på Britta laddar upp med vattenballonger, så det måste vi också göra! Fan vad jag har saknat sommaren! Känns fortfarande helt avlägset och det blir bara värre med min spellista på spotify, men det kommer bara närmare och närmare!




Blä

Som om dagen idag hade varit mer intressant än dagen igår? Jag vaknade 05.30 för att jag bara inte kunde sova, gick upp och la mig i doffan, tog en panodil och rinexin, kollade på två filmer, somnade och sen kollade jag på Animla Planet resten av dagen typ.. Kan inte någon snälla göra mig frisk?

Fet sjuk!

Asså, det började sakta men säkert i söndags kväll, på måndagen försökte näsan efterlikna en fontän och idag smög febern fram. Jag har spenderat dagen i soffan, kollandes på Pokemon och har tränat på att bygga torn av pappersnäsdukar. Dessutom har jag via facebook insett att det inte bara är jag utan även Jessica, Trix, Borgert, Björn, Becky och Folkesson. Kan detta vara en mystisk arbetshelgsjuka? Vi kallar det för Ostindiefararsjukan så får vi se vad som händer här näst?

Nu ska jag lyssna klart på Lionheart och sen ska jag sova igen, som om jag gjort annat än att sova idag?!?

/Snörvel från Bell


Bells födelsedag!

Efter en lång och helt underbart flippad helg ombord så var det dax att komma hem till mamma och broder för att fira mina 20 år. Vi åt på kinarestaurang och fikade hemma med paket! Ni kan aldrig gissa vad som döljde sig i mitt..!

En provapådykning! =D Bell -> Lycklig!

Vill också tacka alla för en helt otroligt oförglömlig dag och helg! =D

/Bell


Söndag

Idag väcktes jag av att folk stog och sjöng för mig, sen var det de vanliga morronstöket pluss lite sms och ett samtal med moder innan den vanliga morronsammlingen i verkstaden. Vi som var på bogspröt igår fortsatte idag och Jag och Trix försökte tajta upp vaterstaget, det tog oss från 08.30 till 10.00 att spänna upp 15-20 cm. Sen bestämde vi oss för att någon annan fick gå på planka och bensla fast allting igen, det var svinigt kallt där ute.


Martins bild

Vid lunchen sa Alander att vi skulle gå igenom ett par grejer vid kapstan efteråt, så vi sammlades där och han började snacka om stagen och nått som en inte superintresserad människa inteuppfattade. När ordet BELL ekade mellan masterna och all ek ombord omvandlades blodet till is i kroppen och jag fattade genast vad som var på gång, med en (jätte)knuff från Trix flög jag fram genom folkmassan och höll nästan på att skvimpa ut en kaffekopp och innan jag fattade det själv var jag upplyft på kapstan och alla började sjunga medan jag snurrade runt, först lungt åt ena hållet, sen snabbara och tvärstopp och så åt andra hållet och jag kan tala om att jag har varit mindre nykter och vinglig, pinsamt tyckte jag, kul tyckte väll alla andra. Synd bara att jag inte kan hitta någon kort på det.

Resten av dagen spenderades i verkstaden med att fixa garn till benslar. Fridfullt och inte riktigt lika blåsigt. Vid 14 packade vi iho och städade skansarna för att vid 15 vara klara att fika. Där satt vi ett tag och bara njöt över solen (som inte riktigt var där) och paj med glass. Sen efter massa prat var det dax i alla fall för mig att dra mig hemmåt, men med en smula separationsångest stannade vi kvar med guiderna och fikade mer glass.


också Martins bild


Lördagen

Efter en näst intill sömnlös natt för mig på grund av en plågande visdomstand (som INTE gör mig visare) har det nu blivit lördag. Vi purrades av Legolas 06.44 (går att diskuteras) med: Vi måste upp och hjälpa kocken, han är typ ny där nere i byssan..? Så vi hoppade upp och dagen drog igång. Efter allt morronstök sammlades vi i verkstaden där vi hade upprop och gick igenom helgens arbete och sen skulle alla nya gå klätterutbildning och skriva på listan. Jag, Trix och Borgert gick med Sigge till bogspröt och började där. Vi skulle klä råt som satt uppe och sedan få ut klyvarbommen, jag, Trix och Sigge har sträckt upp vaterstaget och det var sannerligen inte lätt. Det var så olätt att vi började med det på lördagen under den tiden vi inte satt och njöt av solen och inte blev klara med förens på söndagen.



Efter massa fika och mat var det middag och jag, Trix, Borgert, Björn, Robin, Robin, Martin, Johanna och lite till och frånare satt kvar resten av kvällen, för er som läser låter det knäppt och tråkit men jag kan tala om att under denna lördagkväll när andra gick ut på stan han vi med att:

drick mängder med kaffe, bygga en koja, skratta fram träningsverk i kinderna, äta jordgubbar och massa (be) frukter, göra en gubbe som ni alla kan hitta på Facebook här, komponera ihop en egen låt, hitta ett bra namn åt ett nytt tvättmedel och såklart vara vakna vid 12-slaget och gratt mig. Sen var vi så trötta att vi gick och la oss, men jag som fortfarande har så jäkla ont i min osmarta tand hade stora problem med att sova.


Rest in pieces

Det blev inte lättare av att folk *smög* in klockan 03.30 så tyst de kunde. =D



Fredagen

Under fredagen stressade Bell iväg till pendeln för att möta Trix och åka med pick och pack till Ostindiefararen och paxa båtsmanshytten. Efter detta åkte vi till Trix skola och gick på en fotolektion och sen till biblioteket.

På biblioteket kom goda nyheter, en väldigt vänlig själ som jag är evigt tacksam har nämligen lämnat in dendär boken som jag lämnade på pendeln, så jag klarar mig utan böter!

Väl tillbaka på Osten tittade vi på tv (Så ska det låta) och folk kom lite då och då, någa kännde vi och några påstog sig känna oss.. Lite skrämmande med minnet nu.

När det blev sena natten gick vi och la oss.

Gonatt! / Bell
Nej jag är FÖR TRÖTT för att kolla stavfel och sånt skit!

haha!

Nästa gång jag loggar in här och skriver till er är jag 20! =)
/Bell


Påriggning! ♥

När en stjärna faller, då ser man att den fanns.
För den lyser starkast när den dör på väg till någonstans.
Och i skenet växer en dröm till liv som har slumrat i min kropp,
jag ser seglet fyllas av en vind mot en dag som andas hopp!

För idag när båten glider ut så blir jag fri igen,
det är bara vintern som är slut nu lever sommaren.

Ser du himmelen är blå idag när molnen blåst förbi,
ta emot mig för nu kommer jag, när du ser mig är jag fri ♥

/Bell & Trix!


Packa..

Idag följde jag med mamma till stallet igen, jag tränade på att ta kort, men jag orkar inte ens försöka lägga in dem och konveretra om dem idag, så de lär komma imorron eller på måndag beroende på hur pigg jag är imoron och hur mkt jag packar nu.. Ehm, så jag antar att jag får börja nu i denna sekund, så vad ska jag ha med?

-Hmmm, jag har underställ, tröja, fleace, arbetsbyxor och en prima kniv där..
Så jag antar att jag behöver underkläder, fixat. Tjocka varma goa strumpor, fixar (och raggsockar var inkluderat där såklart). En tröja att sova i om man inte vill visa upp sig för hela världen, fixat, det belv en färgig GS tröja.
Lakarn!! Bikini för att fullfölja traditioner..

*Vad behöver jag mer??*

shampo, handuk, necisär, det får bli imorron tillsammans med:
Mobil, kamera, ipod, papper som nån ska skriva på, almanacka, cool outfit för födelsedagsfirande, ehm, plånbok med alla busskort och så vidare....
 
 
 
 *TANDKRÄÄÄÄM!!*


Model House

I guess it was my turn, japp, jag har varit på en såndär modellgrej.. Model House hette det. Min kära moder hade en vän som varit där med sin son och nu var det hennes tur att släpa med mig och lillebror dit. Eller släpa och släpa, jag tycker sånt här är kul. Ska lära Bell hur man tar kort ordentligt med systemkameran sen ska vi ta så mycket kort att båda blir modeller på riktigt. Haha. Här är i alla fall några av bilderna på moi!




LILA!!

Okej, jag vet att det kommer en *smula sent* men bättre sent än aldrig, här är mitt fantstiskt lila hår! inte så jättelila här, faktiskt mer mörkbrun/svart, men i solsken asså oj ni skulle se! Se och beundra stans coolaste hår!

/Tant gräddeliin!



KvastHilda

För att förklara min påriggningshels ombord på KvastHilda lite tydligare så kommer här lite försenade bilder!
Enjoy!!

Först har vi Jessica som spolar rent ankarkettingen när vi tar upp ankaret. Sen har vi mig och Hugo i blåsten på överfarten till Lysekil. Sen andra "Lilla Hugo" som kvajlar och sen klättrar Lilla Hugo och Jessica upp i fockmasten för att få dit lite pikegångsblock, jag sitter upphissad längst upp i toppen på stormasten och tar den bilden och sen den på moi myself, uppgiftn där var att få upp mellanstaget. =)





Här har vi världens coolaste VHF som hittades i styrhytten ombord på ångbåten Harry. Så jäkla cool!!


Det går lite frammåt

Jag får hålla med om att det inte har uppdaterats så värst mycket här på sista tiden, men det ska det bli ändring på! Jag har i alla fall fått den engelska blogglänken att funktionera igen, nu är bara frågan varför flikarna inte har engelska namn och varför de  inte funktionerar, vi är också på gång med en OTROLIG uppdatering på alla engelska inlägg, så det finns fortfarande hopp om oss!

/Bell

Muffinsarna

Jag tror det börjar bli dax att lägga ut inlägget som igentligen borde ha legat för era ögon för tre veckor sen..?
I alla fall så var det så att vi bjöd guiderna på muffins när vi jobbade tillsammans jag och Trix. Vi ville ha sånna riktigt pösiga megamuffins och vi spenderade timmar på att leta fram det bästa receptet.

Muffins:
50g jäst
150g smör
5 dl mjöl
2 krm salt
1 dl socker
2 tsk kardemumma
ca 14 dl vetemjöl

Sen ville vi ha glasyr, så vi gjorde en vanlig med cream chees och florsocker, men vi ville inte lägga på den rirekt utan la den i en burk med ettiketten Turkisk Yoghurt, och tog med den tillsammans med karramellfärg och muffinsarna.

Mysteriet med den försvunna glasyren..
När vi skulle plocka fram allting på söndagen var glasyren borta.. =O Det är helt sant, vi letade igenom hela kylen och kunde bara inte hitta den, ingen från byssan viste var den var så det var bara att ge upp letandet. Frågan är bara vart den igentligen tog vägen? Hamnade den i nån sås i tron om att det faktist var turkisk Yoghurt? I sånna fall lär den såsen ha blivit den sötaste man någonsin smakat, och antagligen ganska äcklig!

/Bell

Påriggning

Nu har jag kommit hem från en helg på KvastHilda!
På fredag eftermiddag åkte jag in till gbg och mötte Jessica och Huga och tillsammans tog vi bussen tll Fiskebäckskils vägskäl, därifrån promenerade vi till KvastHilda och sen träffade vi nya människor där! Vi sov mest på fredag kväll för att vakna upp lyckligt pigga på lördagen!

På lördagen tog vi ombord alla viktigheter, kaffe och mjölk och sedan gick vi från kaj!! Första gången för i år, det båste kuling och vi gick för motor 5 min över till lysekil där de skulle vara nån båtmässa. Jag och Jessica hälsade på Kustbevakningen, Sjöpolisen, Sjöräddningen och sen ångbåten Harry. På eftermiddagen gick vi hem igen och fixade lite mer innan vi åter srog oss in till mat och värme.

Söndagförmiddagen spenderades längst upp i stormasttoppen där jag försökte spänna upp toppstaget, jäkla tungt var det! Vi (jag och Jess) planerade att åka hem med 12 bussen, som vi missade, så tänkte vi ta en buss 12.45, som inte kom, tre timmar senate 14.55 satt vi sen på bussen och tänkte ta ett tåg istället för att byta buss vid torp, tåget tog vist längre tid, sen gick inte pendeln så jag fick vänta typ en timma på gbg centrel innan ajg kom hem vid 18.55.... Kul!

/Bell

(Jag vet att det säkerligen finns massa stavfel som jag inte har tid att rätta till, jag ska skölja ut färgen ur mitt hår)

Söntaakk

Nu är det söndag och Bell har spenderat hela helgen tillsammans med Jessica på Kvasthilda (Kvartsita) för det var påriggning där har jag hört. Jag däremot är hemma och jobbar, vilket jag absolut inte har något emot även om planerna blev lite ändrade!

Ska ta och äta frukost nu tror jag så jag hinner leta upp min jacka innan jag måste till jobbet.. Den är puts väck.

Ikväll kommer Legolas på besök, han ska till Ostbåten imorgon. Bell kommer hit med har jag planerat,  och faktiskt sagt till henne för en gång skull. Haha.

Puss
Trix

Blää!

HATAR VISDOMSTÄNDER!!
/Bell


Läsnig pågår

Jag hade verkligen behövt en "läsning pågår var god stör ej"-skylt igår och idag, boken jag läser är skitbra! Började i förrgår kväll och är klar ikväll när jag läst de sista tre kapitlen. Guldkompassen av nån Phillip Pullman? typ?

Som tur är har jag andra boken redo här hemma så jag slipper vänta på den spännande fortsättningen.

Vad som är tråkigt är väl att jag på pendeln på väg in till bibblan i tisdags glömde boken jag skulle lämna tillbaka, och vips så var den borta för alltid, eller jag hoppas väl att någon vänlig själ lämnar in den på "Hittegods" eller på bibblan men vad ska man tro?? Klumpiga mig!

/Bell

Djungeldjuret

Nu är jag knäpp. Blah blah blah, jag trillar ihop och skuttar som en åsna. Jag sitter och söker på spotify. Digeridoo är det märkligaste instrumentet som finns.

Jag lyssnar alltså på diverse Afrika/Australien-musik. Bongotrummor, digeridoos, flöjtar och djungel. Swing it.

Hilight Tribe – Giovani

Puss
Trix

Honung, körsbär, kiwis och ett bi

Sitter och målar honung just nu. Har målat, körsbär, kiwis och ett bi. Illustrator kan man bli trött på, men måste man så måste man. Ska skriva på min engelskaartikel om Aboriginerna med. Det kommer bli en lååång natt.

Kom på en skitfiffig grej förut, jag har en bokad tid imorgon som måste avbokas minst 24 timmar innan och det är ganska försent nu, men jag vill väldigt gärna boka om den. Så då tänkte jag att man kan ju bara säga att man typ är skitsjuk och inte kan komma, typ migränanfall eller nått. Då måste det ju gå att boka om!

Drack min Aloe Vera-juice nyss för första gången och det var skitkonstigt. Blandade den med vanlig juice för den skulle tydligen inte smaka så värst gott, men alltså det var helt sjukt, Aloe Vera-smaken typ la sig i gommen och just när man drack märkte man inget men så fort man var klar var man tvungen att stoppa in något annat i munnen illa kvickt för det luktade och smakade Aloe Vera överallt! Och det är en såndär lukt/smak som man inte vill ha i munnen. Det luktar som det smakar helt enkelt. Men nu efteråt känns det helt mysko, som om det ligger en hinna runt i hela min hals och typ håller den öppen, skitlätt att andas! Bra grejer det där!

När jag blir stor ska jag odla egna Aloe Vera-plantor. Jag ville köpa en i Lanzarote men fader sa att man inte fick ta dem genom tullen. Hmpff.

Nu ska jag fortsätta måla. Skulle annars behöva lite underhållning. Bläh.

Puss
Trix

Fix och Trix

Nu har Trix sprungit iväg till skolan och jag ska äta nånting och sen packa ihop mina grejer och springa iväg jag me, till Göteborgs bibliotek och nått mysigt café. Har fixat med bloggen typ hela förmiddagen, eller asså efter att vi hade sprungit då. Vi var ute i en halvtimma och sprang faktiskt mestadels av tiden, inte illa!

Jag har fortfarande inte lyckats få den engelska länken att funktionera och jag har ingen aning om varför alla topplistor, statestik och bubbleroomreklamen inte syns? Någon idé?

/Kram Bell

Hälsosmart liv!

Yees! Nu är det precis såhär! Nu i denna sekund så sitter vi båda här med träningskläder på, vi ska bara stänga av datorn och sätta upp Trix hår och sen är vi redo. Hur långt vi springer idag vet vi dock inte, man ska ju ta det försiktigt i början.

/Hurtigt från Bell & Trix!

Hemkommen.

Va, jo, nej, ja, mhm, eller hur, va?

Jag är nog en av de vimsigaste personerna på denna jord just för tillfället, gick upp åtta (Lanzarote-tid så sju då) imorse och var skitpigg, sprang omkring och gjorde saker jag vet inte vad. Åt lite, sprang till affärerna som inte hade öppnat, sprang hem och tillbaka till affärerna efter en timma när de hade öppnat. Köpte MASSOR Aloe Vera-gel så nu har jag i ett och ett halvt år framöver.. Har även Aloe Vera-juice. Snacka om att jag kommer bli frisk och vara mjuk på min hud!

Jag ska sammanfatta min resa med x antal ord, den som vill veta mer om något av dem får helt enkelt fråga mig personligen eller något liknande. Okej, det kommer nog bli snarare meningar och ord. Jaja.

Molnblandad sol, 28 grader varje dag, lavastenar, väskor, klänningar, djävular, Caesar Manrique, fiskjävlar, Atlanten, sol sol sol, solkräm, en kall och en varm pool, marknad, hundar på åsnor, en svart strand, ädelstenar i sanden, vatten, coco-yoghurt, sabor coco!, glass, britter, tyskar, britter, britter, spanjorer, kineser, taank jooo, glashalsband som sågs bli tillverkade, vulkaner, vulkanlagad mat, naturreservat, kameler som egentligen var dromedarer, leopardsjal, maìz, vinkade guldkatt, Aloe Vera.

Nu får det vara nog. Jag har inte ätit sen innan jag gick på planet, det var elva timmar sen. Jag är lite hungrig men jag orkar faktiskt inte. Ska sova, får äta imorgon istället. Internet är fint. Jag har ingen aning om vad jag babblar om längre. God natt.

Ps.
Imorgon ska jag och Bell kuta tills vi stupar (inte riktigt), sen har jag en lektion som är viktig, sen ska vi till bibblan och jag känner för en riktigt göteborgsk fika. Åh.

Ps 2.
Bilder kommer väl så småning om, kanske imorgon om jag har tur. Fast det brukar jag inte ha. Bara när jag spelar vänd åtta.

Trix har kommit hem!

Okej, dehär är igentligen bara en liten testgrej, jag vet inte ens om det kommer funktionera, dock är innehållet av största vikt! Trix har kommit hem, och jag ska rusa över och kasta mig i hennes väntande armar!
/Bell


Häsans nya utseende!

..och Trix har landat! Imorron väntar hälsans nya utseende! Vi ska börja springa igen!

Nu så..

Yees! Jag är fri och nu har vi (jag) påbörjat fixandet med bloggen, till att börja med blir det väl att komma ikapp med den engelska delen, och fundera ut varför det inte funktionerar som vi vill med länken. Sen blir det lite uppdatering och förhoppningsvis en ny bakgrund. Kanske, om vihar tur, kan vi få topplistelänkarna att funktionera igen. Håll ut och bli inte oroliga om det inte funktionerar den närmaste tiden, det är bara vi som fixar..
Den engelska finns här om inte länken funktionerar: http://bellotrix.blogg.se/eng

/Bell och snart Trix som då beräknas vara hemma vid 21.. =D

Möte i Monsun

 http://open.spotify.com/track/0cCEjONaPkfEYoQRtReHOe


Artist: Evert Taube
Title: Möte I Monsunen
----------------------------

Vi mötte ett skepp i den svalkande monsun
där vi ångade mot Röda havet opp,
en fullriggare det var och dess namn var Taifun,
som nu segla från Ostindien till Good Hope.

Vår kapten gav nu order att vi skulle hissa flagg
och vi hissade den gula och den blå,
och i samma stund så blåste där från skeppets gaffelnock
Finlands vita flagg med blåa korset på.

Vi höll ganska nära och stoppade maskin
för att preja och ta budskap med oss hem,
och då lovade hon opp där hon gick med vinden in
ifrån babord, och vi rodde bort till dem.

Vi fick ända från backen och lejdare midskepps
och vår fjärdestyrman äntra upp på den,
men i röstet står en svensk sjöman som jag nu återser
Fritiof Andersson, min gamle barndomsvän.

Ja, man möts ju ibland i monsuner och passad
när man seglar mest på värmen som vi gjort,
jag blev likväl rätt förvånad fästän ändå mera glad,
när jag återsåg min vän på denna ort.

-Jag blev held up i Kina, jag blev rånad i Shanghai,
jag har suttit hos pirater uti pant,
men jag gifte mig med dottern till mördaren Fu Wai,
sade Fritiof, det är hemskt men det är sant.

-Med kinesiskans hjälp kom jag sen till Singapore
utan pass och pengar står jag på ett torg
när en man i guldgaloner plötsligt fram emot mig går,
Sveriges konsul, kapten Fredrik Adelborg.

-Se goddag, Fritiof Andersson, säjer Adelborg,
vad i Herrand namn gör du i Singapore?
-Ifrån Gula floden kommer jag och vill till Göteborg,
det är bäst att en hyra hem jag får.

-Jag blev klädd i vita kläder, jag fick låna tie pund,
jag fick pass med sveriges vapen och mitt porträtt,
konsulinnan bjöd på te och jam och pratade en stund,
hon var det sötaste jag dittills hade sett.

-Ja, så tog jag en steamer och mönstrade på däck
och i Siam fick vi last av vilda djur,
tigrar, lejon, elefanter, som dom sålt till Hagenbeck,
som du varit hos i Hamburg, eller hur?

-Men den resan var värst av alla, det är sant,
syd om Ceylon gick vi in i en cyklon,
ut ur buren smet ett lejon, rök på en elefant,
vrålet blandades med storm och böljors dån.

-Snart var luckorna bräckta och upp kom många djur,
vår kommandpbrygga den gick överbord,
elefanten knäckte masterna och kastade en tjur
ut i havet, gosse, sanna mina ord!

-Ja, Hagenbecks ombud åt lejonet ju opp,
en gorilla klättra ner i vår maskin.
För att härma maskinisten slog hon fram och back och stopp,
tills jag sköt henne med skepparens karbin.

-Det var självaste Nemesis från djunglerna, min vän.
Snart var bara jag och elefanten kvar.
När cyklonen gått så fick vi en sydväst-monsun igen
och drev in till Camarin på Malabar.

-Men nu säger jag adjö för din styrman går från bord.
-Ja, men Fritiof, elefanten, vem fick den?
-När vi träffas nästa gång skall jag besvara dina ord,
vi ska segla nu och sätta kurs igen!

Och de brassade för fyllning och började sin gång
och tillbaka till vår skuta rodde vi
och där gick hon i monsunen och jag hörde deras sång:
-Rolling home, rolling home, across the sea!

Men jag räkna' alla segel och räkna om igen
ifrån flying jib till röjlar och mesan.
Det var summa tjugotvå vita segel som där gick
på den glittrande blåa ocean.


Blev inget

Jag åkte in till Göteborg idag och skulle vara på utbildning från kl 9, men när klockan var 5 i nio var jag fortfarande helt ensam, förutom alla underbara människor som jobbar där då. I alla fall så gick jag upp med dem och satte mig på måndagsmöte tillsammans med Karro, som var den andra guiden i stället och fick vara med om lite nyheter angående sommaren, igentiligen ingenting viktigt men superkul ändå. Det visade sig att smarthuvudet som skulle hålla utbildningen hade bytt ställe och var på ett helt annat ställe, så jag fick åka hem igen.

När jag nu kom hem stog min lollebror utanfär och undrade om jag kunde fråga mamma om 100 kr för att ta hål i örat, min bror menar allvarligt att han vill ta ett hål i  örat. Ganska gulligt så jag frågade om jag fick hänga med. Vi får väll se hur det blir med det.


Lite film

Yes, det har varit lite av ett halvt filmmaraton här hemma, med filmer som Min stora feta grekiska semester, Sommar med Göran, Bröllopsfotografen, The ugly truth och Smala Sussi. Allesammans är sånnadär härliga kärlekskomedier som man skrattar åt och tycker om men bara ser en gång. Eller inte Smala Sussi för jag tror det var typ 7 gången jag såg den, men den är så himmla härlig! Älskar dialekten. Ska jag rekomendera en av dem så är det The ugly truth.

Rabarberpajen med Creme fraiche - honunggegan var helt underbart gott men dessvärre har jag extremt ont i en av mina läbbiga vuxentänder så det var en smula ömt att liksom tugga.


Utflykt! =D

Yes, idag åkte jag och moder på utflyckt, först till Hjertmans där vi hittade ett par stövlar och en helt underbart varm och mjuk mössa men dessvärre ingen fin tröja/jacka som jag ville. Den där tröjan jag hittade förförra våren kommer jag aldrig mer få se och det är antagligen bara att acceptera. Jag får sattsa på den gråa jackan på Syrsö istället.

Efter Hjertmans åkte vi till Långedrag där det var full aktivitet igång, Kryssarklubben hade någon form av utbildningsdag och massa människor var där bara för att njuta av solen. Vi ville inte se ut som dumma turister på en parkbänk med kylväska och mat så vi tänkte lite smart att vi åker vidare till Hinsholmen som om det inte var tre gånger så mycket människor, bilar och båtar där?!? Det var full kaos och vi såg inte ens till vattnet för allt som var i vägen. Vi slutade i alla fall på en liten parkering med "resarverad för dagisfröknar, överträdelse beivras" skyllt som vi inte läste två gånger, där åt vi och drack kaffe.

Dessutom höll jag nästan på att mosas av spårvagn 11 till Saltholmen idag. Någon tyckte det var kul att låta vagnar och bilar köra på samma väg, och det tänkte jag inte riktigt på när jag svängde ut från parkeringen, men med ett argt ringande från spårvagnschaffören och ett häfftigt inbromsande av mig så lyckades jag rädda oss alla!!

Grillkväll!

För att fira sista tentan på ett bra tag och massa fritid så tändes igår grillen för första gången sen typ september eller nått. Helt underbart att grilla fläskfille och dessutom till det bästa i hela världen: potatisgratäng med rödvinsås!!!

Planen var att äta en såndär "jag har gjort det själv lalala" smulpaj med rabarber från ekströms med honung och crem fraise-sås till...

-Nej, Vi kom aldrig så långt för det var så himmla gott med potatisgratängen!

/Bell


Blek vårbild.


För dig som trodde....

Det här är en helt underbar film för dig som trodde att vågorna aldrig slår in genon fönstret!

/Bell




Första glassen!

I vårsolen satt jag och Jessica och åt glass, vårenss första som en liten belöning för att *vi lyckats fixa ddehär med missvisning på tidvattenssjökort!
Jag får väll hålla med om att min kamera på feletonen inte är den bästa!
 


Hälsning

Här kommer en "smula" förkortad version av mitt och Trix skriveri som ägde rumm idag. Bara så att ni alla vet att hon är vid liv (så jag slapp åka dit och liva upp henne) haha!

Trix: Här är jag!
Bell: Heeej! Saknar dig!
Trix: Saknar dig med!
Bell: Berätta nu! Hur är det??
Trix: Vad ska jag berätta?
Bell: Allt! Killar, Sol, mat.. Allt!!
Trix: Du borde vara här med mig så skulle vi ligga på stranden och sola och bada i svinkallt vatten!
Atlanten alltså, inte att leka med
Det är soligt och varmt och Tobias är knäpp och vill inte sola.
Så jävla mycket BRITTER! Britter, tyskar och norskar
Imorron ska jag åka på nån tur och kolla på typ hela ön!
och vi äter mest hemma, allt smakar tomat.
Bell: Oj, vet du min bok var så jävla bra!!
Trix: Min med! Så JÄVLA BRA! Du måste läsa den, som en ny Otori!
Bell: Jag väntar på att du ska komma hem så att vi kan gå dit och låna del 2!
Bell: När kommer du hem??
Trix: Måndag, 20.00 landar planet!
Och sen ska vi springa på tisdag morron, börjar inte fören ett.
Men nu måste jag gå! Har redan gått massa mb..
Bell: Okej men Kram sålänge!
Trix: Kram!

På jakt efter våren.

Idag har jag bestämt mig för att det är slut på vintern, jag har gett mig ut på jakt efter våren och kolla bara vad jag hittade!!


One day without shoes.

Imorron är det "One day without shoes dagen" som är till för att vi ska förstå hur det känns för någon som kanske inte alls har ett par skor. Ni kanske tycker att det låter löjligt men jag tycker att det är ett bra syfte. Jag började tänkta på en jullåt som Jessica ville att jag skulle lyssna på i julas:

spotify:track:2I8aQrBizDVieqOmEEJUoZ

Lär mer om denna dag på hemsidan onedaywithoutshoes.com


Tentor

Ja, nu är det så att jag är mitt uppe i en tentavecka här, med första tentan gjord igag och nästa imorron, kanske radio på torsdag och tidvatten på lördag. I'm a busy woman!

När jag är klar med allt på lördag har jag kommit fram till att jag (och Trix när hon kommer hem) ska fixa iordning den engelska delen här som precis som vanligt och nästan lite väntat är lite efter, dessutom verkar inte länken funktionera längre. Det är så att har man spenderat en massa tid och energi på att skriva ihop nått och samtidigt har en massa andra "måsten" så blir det lite lätt så. Men den ska vi fixa iordning, sen ska vi ta itur med en del andra saker här. =) U'll see!

(Jag ska måla klart mitt rum och lägga nytt golv också)

/Bell

Gamla minnen..

Pappa har äntligen lyckats få igång den gamla datorn, och jag har massa bilder där som jag inte har sett på två år. Hoppas på en spännande överaskning!!
Dessutom hittade jag den här på mammas sida:



Sol och regn!

Idag strålade solen när mamma i desperata försök till att få upp mig tog till det gamla "kittla under foten knepet" som givetvis fungerade utmärkt eftersom jag är en av världens kittligaste människor!

Upp kom jag och lite lyckades jag sätta mig in i el-lärans värld innan jag blev tvungen att kasta mig ut i friheten och ta mig till jobbet. När jag kom ut var det värmande solsken i kyliga vindar, så det var lagom men lite fömycket blåst.

Idag stod det inte riktigt lika många och väntade vid grinden vid 11.30 som igår, men det var ändå en 15 pers. Idag var också tanken att begrännsa grupperna till 15 i varje, och i min första grupp blev de 17st, i den andra drog det iväg lite med 23, men det beror klart på hur man räknar barnen, jag hade en uttråkad skrikande knatte med mig, och i den sista blev det 27 men det fungerade superbra! De var glada och frågade en hel del och vi hade en bra konversation. Bäst var ändå grupp nr 2, kanske den bästa guidningen jag haft med massa intresserade personer, frågor och massa härliga skratt!! En lyckad dag med andra ord. Regnet kom i rättan tid (om det någonstin finns en rättan tid för regn), nämligen precis när vi var klara för dagen och var på väg hem, vi hade fått dagens sol på bästa tänkbara tid! Tack du som tryckte på "solknappen" i förmiddags!!

/Tjärluktande hälsningar från Bell!!

Rekord!

Idag har solen värmt oss alltihopa pch dessutom hade vi nog rekord för dehär året på besökarna på Ostindifararen. Vi hade nog över 150 st!! Jag hade tre guidegrupper, en med 22, en med ca 27 och den sista var på hela 32 pers(!!) + en skrikande bebis! Sista gruppen råkade jag dra över med en halvtimma, men det var ganska okej eftersom det var den sista och jag inte skulle hinna göra någon mer guidning, men bara de att vänta tills alla 32 pers har gått upp eller ner för en trappa tog minst 10 minuter, så jag antar att allt trappväntande drog ut väldigit mycket på tiden, dessutom råkade min grupp gå in i Sanders grupp, det var ett ögonblick av förvirring innan Sander berättade om betingen för alla 60 pers som trängdes runt den.

Jag tror vi måste bli mer organiserade när det gäller antalet människor i guidegruppen. Jag var faktiskt duktig och höll mig till 40 min på de första två grupperna, men när det är så svårt när man kan prata i timmar och måste begränsa sig!

Jag har i alla fall pratat slut rösten, som känns tunn och en smula hes. Nu ska jag hjälpa mamma med maten, och sen ska vi ha påskmiddag!


Jessica

Jessica var här och vi pluggade tillsammans i torsdags. Eftersom hon nyss har fyllt år, så firade vi med kaffe(te) och muffins!




Jessica: Nä, men jag var hemma hos Bell och pluggade, så blev hon sur och sen så blockade hon mig i ögat!!


April april

Jag vaknade av att mamma kom upp och in i rummet. "Det har vart minusgrader i natt, det har snöat igen!" 
Tror ni jag hade de minsta lust att gå upp?? Nej hela min morron var förstörd! Inte mer snö snälla!!

Efter 20 minuters lyckligt sängliggande kom jag upp och masade mig ner till köket och såg den gröna gräsmattan genom fönstret Minusgrader? Visst!
Jag lär henne inte få nöjet i att kalla mig för dum sill! =)

Jag är i  alla fall glad igen och just idag ser det ut att bli riktigt sjönt väder! Passa nu på allesammans at komma och besöka mig när jag guidar på Osten!

Utdrag

En helt underbar liknelse:

Laurence övade på att förflytta sig på selen både på Termeraires rygg och på ringar som hängde ut över klippväggen, för att öka skickligheten i en uppgift som andra drakflygare hade hållit på med sedan unga år.

De skillde sig inte så mycket från att förflytta sig bland märsseglen i en storm, om man föreställde sig ett fartyg som färdades i 27 knop och när om helst kunde vridas ett kvarts varv åt sidan eller helt upp och ner.

Hans majestäts drake


Hans Majestäts drake

Okej, det var igentligen en helt annan bok jag var ute efter när jag och Trix besökte biblan i fredags, men efter att ha kollat på en massa böcker om pirater, vampyrer och till och med vampyrater(!) var det Naomi Noviks Hans Majestäts drake som fastnade.

Efter att ha läst på baksidan fattade jag direkt att det här var min bok, min min min min min min min min min.. Ja, ni fattar. Den har ALLT en bra bok ska ha! Utom kärlek än så länge, men jag har en tredjedel kvar och jag kan nästan ana vad som kommer ske där.. Så, nu tycker jag att resten av sverige ska bege sig till biblan och låna den!

Läs och kän längtan efter att hålla boken i era händer!
Napoleonkriget:

När HMS Reliant besegrar en fransk fregatt och lägger beslag på dess värdefulla last - ett drakägg - ändras kapten Will Laurences öde och liv för all framtid.


I en storm föll en matros överbord, och Termeraire (draken) som aldrig fått lov att flyga förut kastade sig ut i luften tillsammans med kapten för att rädda matrosen:

Vi kan inte flyga rakt mot honom, ropade han. Du måste kryssa Termeraire - flyga först norrut, sen söder ut, förstår du?

Om draken svarade försvann orden i vinden, men han tycktes ha förstått grundtanken. Han sjönk plötsligt ochvände snett norrut, med vingarna kupade mot vinden, och Laurences mage dök likt en roddbåt i dyningar. Regnet och vinden slog fortfarande emot dem, men inte lika mycket som tidigare, och Termeraire vände och gick över stag lika prydligt som en förnämlig skeppsbåt, sicksackade sig fram genom luften och återvände gradvis väster ut. 


RSS 2.0